آستیگمات چشم

فروش عمده محصولات جانبی عینک

چهارشنبه ۲۳ آبان ۰۳

آستیگمات چشم

علت آستیگمات  شدن چشم

دلیل آستیگمات بودن چشم به طور کامل مشخص نیست. بعضی از افراد به صورت مادرزادی چشمان آستیگمات دارند؛ و گاهی اوقات فرد ممکن است پس از جراحی، بیماری یا صدمه دیدن چشم دچار آستیگمات شود. البته این که گفته می‌شود مطالعه در نور کم یا تماشای تلویزیون از فاصلۀ نزدیک می‌تواند موجب بروز آستیگمات شود، هنوز به درستی اثبات علمی نشده است.

بیشتر بخوانید: قرنیه چشم

علائم بروز آستیگمات 

از جمله علائم ابتلا به آستیگمات می‌توان به تاری دید اشاره کرد که به خستگی و فشار وارد به چشم ارتباطی ندارد؛ و مهم‌ترین مشخصۀ ابتلای فرد به آستیگمات می‌باشد. بنابراین اگر اشیا و مناظر را به خوبی نمی‌بینید، و یا تار می‌بینید، باید به پزشک مراجعه کنید.

گذشته از تاری دید، دوبینی هم می‌تواند یکی دیگر از نشانه‌های ابتلا به آستیگمات باشد. افرادی که شمارۀ چشم بالایی ندارند، متوجه تاری و دوبینی خود نمی‌شوند. اما اگر شماره چشم آنها بالا برود، مناظر را با اختلال خواهند دید.

البته به این نکتۀ بسیار مهم اشاره کنیم که کودکانی که مبتلا به آستیگمات هستند، دقیقاً نمی‌دانند دچار دید مخدوش شده‌اند؛ بلکه همه چیز را تار می‌بینند و فکر می‌کنند که مشکلی برای چشمان آنها پیش نیامده است. به همین دلیل باید به طور مداوم تحت معاینه چشم قرار بگیرند تا در صورت بروز مشکلاتی مثل آستیگمات بتوان به موقع درمان آنها را آغاز کرد.

اعلائم آستیماگ شدن چشم چیست؟

از جمله نشانه‌های دیگر آستیگمات چشم می‌توان به این موارد اشاره کرد:

  1. تار دیدن نوشته‌های ریز و دشوار بودن خواندن آنها
  2. دشواری در دیدن اجسام دور و نزدیک (به طوری که فقط با جمع کردن چشم‌ها می‌توان آنها را مشاهده کرد)
  3. دوبینی
  4. سردردهای موردی؛ به ویژه همراه با درد چشم
  5. ناتوانی چشم برای تمرکز بر روی حروف ریز
  6. فشار در کرۀ چشم

البته در کودکان مبتلا به مشکلات آستیگمات، می‌توان به علائم دیگری مثل خستگی چشم، فشار آمدن به چشم، سردرد، دشواری در خواندن نوشته‌های ریز و دشواری در تشخیص درست خطوط راست اشاره کرد.

بنابراین اگر اشیا و منازل پیرامون را از هر فاصله نمی‌توانید به خوبی تشخیص دهید، حتماً به چشم پزشک مراجعه کنید.

چگونگی تشخیص آستیگمات چشم

تشخیص آستیگمات چشم موضوعی نیست که خود فرد بتواند متوجه آن شود. بلکه این کار تنها به وسیلۀ پزشک و از طریق معاینه‌های پیشرفتۀ دستگاهی انجام می‌شود. پزشک با معاینه‌های ویژه‌ای درمی‌یابد که چشم دچار دوربینی، نزدیک بینی یا آستیگماتیسم شده است. معمولاً آستیگمات چشم به کندی و به تدریج اتفاق می‌افتد؛ و به همین دلیل اگر در کیفیت دید خود تغییراتی احساس می‌کنید باید به چشم پزشک مراجعه کنید.

راه های تشخیص چشمی که دچار بیماری آستیماگ شده

بینایی سنجی

در روش بینایی سنجی، بیمار از فاصله حدود ۶ متری باید حروف را بخواند و آنها را تشخیص دهد. چشم سالم می‌تواند حروف تابلو را از این فاصله تشخیص دهد و اصطلاحاً به چشم این فرد، چشم سالم گفته می‌شود؛ یعنی چشم 20/20. اما هر چه این توانایی تشخیص حروف تابلو کاهش پیدا کند، فرد باید به جای ۶ متر، در فواصل کوتاه‌تری حروف را تشخیص دهد.

دستگاه تعیین شماره چشم

چشم پزشکان دستگاهی به نام فوروپتر (Phoropter) دارند. با این دستگاه پزشک اقدام به جابجا کردن عدسی‌های مختلف می‌کند و از بیمار می‌خواهد که به او اعلام کند با کدام عدسی می‌تواند راحت‌تر ببیند. بدین ترتیب شماره چشم وی مشخص می‌شود.

برخی از پزشکان از یک وسیلۀ دسته دار به نام رتینسکوپ یا شبکیه بین استفاده می‌کنند که می تواند داخل چشم فرد را نگاه کند.

روش کراتومتری

با استفاده از دستگاه کراتومتر، امکان  بررسی وضعیت  بینایی فرد وجود دارد. کراتومتر میزان خمیدگی مرکز قرنیه را اندازه‌گیری می‌کند. سپس بر اساس این که انحنای چشم فرد چقدر است، به طور کامل به پزشک کمک می‌کند تا شکل قرنیۀ بیمار و میزان تمرکز خود در دید او را بررسی کند. پزشک معمولاً برای تجویز لنز طبی مناسب یا معاینه چشم‌ها، پس از انجام عمل جراحی نیز به کراتومتر متوسل می‌شود.
ادامه مطلب: https://shivacover.com/آستیگمات-چشم/

 
تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.